FLØDEBOLLEDESSERT

Indtil da skal i have en opvarmning. Det får I ved at få den lækreste opskrift på en flødebolledessert!

Desserten indeholde alkohol, men Kahlua kan sagtens udskiftes med en anden smagsgiver uden alkohol :-) 

Desuden kan den form jeg bruger, sagtens være en aflang udstikker, der behøver nødvendigvis ikke, at være en perforerede tærteform. 

Vi håber, at I kan bære over med at vi er lidt forsinket, og nyde denne opskrift i mellemtiden :-) 


OPSKRIFT  

INGREDIENSLISTE: 

Bund 

200 g marcipan 


Kahluaskum 

120 g sukker 

55 g glukosesirup 

40 g Kahlua  

70 g æggehvider

10 g sukker 


Chokoladeovertræk med krokant

250 g mælkechokolade 

70 g kakaosmør 

50 g krokant nødder 


Chokoladepynt

200 g mørk chokolade 


Marengs 

2 æggehvider 

3 spsk sukker 


Yderligere 

Skovsyrer
Mangotern 


FREMGANGSMÅDE:

Bund 

Rul din marcipan ud mellem to stykker bagepapir, på en silikonemåtte eller på bordet med lidt flormelis. 

Udstik 6-8 aflange bunde (Perforerede tærteform, mål: 12 cm gange 4 cm) og bag dem i ovnen i 5-8 minutter. De skal blive let gyldne. Lad dem herefter køle af. 

Kahlua skum

Kog 120 g sukker, Kahlua og glukosesirup op til 118 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummende og tilsætter dine 10 g sukker, og pisker det ganske let op. Når din sukkermasse rammer 118 grader hælder du din sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 10 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Kom din skum i din sprøjtepose med en stjerne tyl. Sprøjt skummet i en aflang form på din bund, og lad dem stå ved stuetemperatur, mens du forbereder din chokolade. 

Chokoladeovertræk med krokant 

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og rører igen i massen. Du skal ramme en temperatur mellem 31-32 grader. Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, kan du stavblende din chokolademasse, men vær forsigtig, så du ikke får for mange luftbobler. Vend din krokant i chokoladen. 

Tag din aflange flødebolle og dyb den i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af din flødebolledessert inden du vender den om. 

Lad chokolade sætte sig, men du forbereder din pynt. 

Chokoladepynt 

Kom chokoladen i en skål, og varm den op i mikroovnen i 10 sekunder adgangen. Tag den ud, og rør rundt undervejs. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder ad gangen. Den er færdig, når du rammer en temperatur på 31-32 grader. Smør et tyndt lag ud på et stykke kageplast. Lad chokoladen sætte sig lidt, og udstik aflange forme med din perforerede tærteform, som du brugt tidligere. Lad chokoladen sætte sig og tag den af din kageplast ganske forsigtigt. 

Den resterende chokolade laver du chokolade snirkler med. Hvis din chokolade er blevet for kold, varmer du den bare kort igen i mikroovnen. 

Tag et stykke kageplast, kom din chokolade i en sprøjtepose, klip et lille hul, lav lave striber på kageplasten. Lad chokoladen sætte sig lidt, og sno din kageplast så du får flotte chokoladesnirkler. 

Kom eventuelt chokoladen i fryseren, da den sætter sig endnu hurtigere. 

Marengs 

Pisk æggehvider luftige og tilsæt sukker lidt af gangen og pisk indtil der ikke er flere sukkerkorn i din marengs. Mærk eventuelt marengsen mellem to fingre. 

Kom din marengs i en sprøjtepose med en flerrillet tyl, og lav flotte marengskys på en bradepande med bagepapir, og bag dem ved 90 grader i 1 time. 

Samling

Kom din chokolade firkant på toppen af din aflange flødeboller. Pynt med en chokoladesnirkel, kyskager, mangotern og skovsyrer og din flødebolle dessert er klar til servering!

God fornøjelse!

Kh Liv