Antal:

10 personer


Opskrift

Mørdej
60 g flormelis
2 tsk vaniljepasta
150 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
2 æggeblommer

Mandelfrangipane
80 g stuetempereret smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 æg

Flødebolleskum med appelsin
125 g sukker
40 g appelsinsaft eller juice
60 g glukosesirup
75 g past. æggehvider
15 g sukker

Gold chokolade overtræk

250 g hakket gold chokolade (Callebaut)
60 g hakket kakaosmør

Fremgangsmåde 

Mørdej
Ælt alle ingredienser sammen. Stop med at ælte, når dejen er glat og sammenhængende. Kom dejen i en frysepose og kom den på køl i 30-40 min.

Mandelfrangipane
Ælt alle ingredienser sammen til du har en ensartet masse, og lad den stop på køkkenbordet indtil din mørdej er klar.

Rul mørdejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (20 cm i diameter). Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min. Lad herefter tærten køle af.

Appelsinskum
Kog 125 g sukker, appelsinjuice og glukosesirup op til 118 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummen- de og tilsætter dine 15 g sukker, og pisker det ganske let op. Når din sukkermasse rammer 118 grader hælder du din suk- kermasse i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tål- modig og lader det piske i minimum 5-10 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Kom din skum i din sprøjtepose med vores stjernetyl. Sprøjt skummet i det ønskede mønster på toppen af din afkølede tærte.

Gold chokolade overtræk 
Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og rører igen i massen. Du skal ramme en temperatur mellem 30-31 grader. Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, kan du stavblende din chokolademasse, men vær forsigtig, så du ikke får for mange luftbobler. Kom chokoladen i skål eller en form hvor du kan dyppe hele din tærte ned i. Dyb hele tærten ned i chokolade og lad det dryppe af. Eller hæld chokoladen over tærten. Gem den overskydende chokolade til en anden gang. Smid det endelig ikke ud.

Lad chokolade sætte sig og sprøjte eller pensle med guldstøv, og din tærte er klar til servering.