"How to?" - Moussekager

"How to?" - Moussekager

Hej folkens! 

Så er den nye kategori landet på Kagetid og i har allerede nu taget virkelig godt imod den!

Vi har lavet en lille "How to?" til jer, der tør at springe ud i glazekager og ikke har de store erfaringer med dem endnu. 

Så her får du alt fra størrelser på formene og hvordan du skal gribe hele processen an.

Bundene fra vores nye kategori bliver bagt i en mindre form en selve moussen bliver støbt i. Her bruger du en kagering eller springform med en diameter på 15 cm. Grunden til det er, at denne kage bliver støbt med mousse hele vejen rundt om din bund og kompot, for at få et flot finish. På den måde få du en jævn overflade, der gør at glazen kommer til at syne ensartet og flot. Bunden laver du efter opskriften og lader den køle af inden du fylder kompot på.

Når du er færdig med kompotten skal den støbes i samme form som bunden er i. For at de to elementer er nemme at få ud af formen igen, kommer du kageplast rundt om den afkølede bund og kommer kompotten i kageringen efterfølgende. Formen bliver sat i fryseren og bund+kompot bliver frosset sammen til en enhed.

Herefter skal moussen laves i en rund silikoneform på en diameter på 20-22 cm. Når moussen er lavet, skal kagen samles omvendt, altså på hovedet. Derfor starter du med, at hælde halvdelen af moussen i din silikoneform og sætter den på frost i en 15-20 min. Dette gør du for at bunden ikke flyder til bunds i formen. Hvis den gør det kommer bunden til at ligge i toppen af kagen, hvilket vi meget gerne vil undgå. I mellemtiden har du fjernet kageringen og kageplasten af din frosne bund og kompot. Når moussen har sat sig, tager du herefter silkoneformen ud af fryserne. Det er nu tid til at placere bunden på hovedet, så kompotten kommer først ned i formen og bunden vender op,  og placere den i midten af formen. Kompotten vil ikke falde af, da den er frosset fast på bunden. Når du har placeret den må bunden og kompotten må ikke synke i formen, men skal ligge oven på moussen. Dernæst hælder du den resterende mousse rundt om bunden, så den bliver dækket helt op til kanten. Kagen skal nu i fryseren igen, gerne natten over eller minimum 4-5 timer, så den er gennemfrosset. 

Nu skal du i gang med glaze. At glaze kan være en svært at kaste sig ud i, men vi har arbejdet på at lave nogle opskrifter der er nemme og lige til. Man skal være meget forsigtig når man arbejder med glaze og man skal sørge for at ramme de rigtige temperaturer, hvis det skal lykkedes og kagen skal blive spejlblank. Hvis du følger opskrifterne, de nævnte temperatur og en god portion tålmodighed skal alting nok lykkedes. 

Måden hvorpå din glaze bliver spejlblank er at du undgår luftboblerne. Luftbobler opstår hvis du pisker eller rører voldsomt i den masse, der skal varmes op. Her skal du i stedet for anvende en spartel og  lade sukkeret smelte langsomt og forsigtigt. Når du efterfølgende skal hælde den varme massen over chokoladen, skal du hælde langs kanten, da du på den måde undgår luftbobler.

Herefter skal du sætte din stavblender skråt ned i massen, for endnu engang at undgå luftbobler. Her må du ikke bevæge din stavblender op og ned, men stavblenderen skal hele tiden være dækket af væske.

Når massen er ensartet er den færdig og skal køle indtil den få den rette temperatur. Her sætter du et termometer i og dækker overfladen med plastikfolie. Plastfolie suger de luftbobler til sig, som eventuel skulle være opstået under processen og forsvinder når du fjerner plastfolien. 

Du er klar til at glaze din kage når den har ramt den rette temperatur, som ligger på 30-32grader, og kagen skal være bundfrossen, for at få et skrapt look og få glazen til at sætte sig. Kagen placerer du på en skål eller en rist og hæld glazen på kagen i et hug. Når glazen har sat sig helt efter noget tid og ikke løber længere, kan du flytte den over på dit kagefad. 


Rigtig god fornøjelse med glaze og velbekomme!