BYG DIN EGEN KAGE


Simone har skrevet HER, hvordan vi lærte hinanden at kende, og hvorfor vi er så godt et team :-) 

Jeg husker tydeligt, at jeg havde fortalt Simone om en ide. En ide om, at bygge sine egne kager. En ide om, at folk ikke altid skulle skrive, om de kunne udskifte jordbær med hindbær eller om jeg ikke ville udvikle en kage med chokolade og jordbær i stedet for chokolade og lakrids.

Simone kom derfor fra Kolding og kørte op til Mads og jeg. Dengang vi boede i rækkehus, og jeg kan huske, at så snart Simone trådte ind af døren, så snakkede vi begge i munden på hinanden. Ideen var pludselig i fuld udviking. 

Simone havde nemlig tænkt videre over ideen, og kom med det forslag om, hvordan man skal kunne sammensætte kagerne. Simone tegner og fortæller og jo mere vi får snakket os varme på ideen, kan vi godt se, at denne ide. Den skal i gangsætte hurtigst muligt. 


LANG PROCES


Det har været den længste proces nogensinde. Det var været en proces hvor alle følelsesregistre er gået igennem, og hvor vi som team i den grad er blevet sat på prøve. 

Vi fik hurtigt tegnet alle de steps vi ville have på hjemmeside, selvfølgelig med Simones tegninger og så var det ellers bare at komme til møde med diverse it-virksomheder. Dette viste sig, at være en lidt mere omfattende proces end lige. 

Vi fik flere forskellige tilbud hjem, og økonomisk villle det aldrig kunne hænge sammen. Vi havde begge sat et max beløb på, hvad vi ville investerer i ideen. Men dette var to much. 

Ingen af os er særlig it-tjekket og havde ingen i vores omgangskreds. Vi havde ideen, vi havde visionen. Vi vidste præcis hvad vi ville have. Vi gik længe og anede ikke hvordan vi skulle komme videre. 

Indtil en sommerdag. En sommerdag hvor jeg har været i byen med min gode veninde og hendes kammerat. Vi ligger oppe på hendes tag og spiser pizza og er alle voldsomt tømmermændsramte. 

Jeg fortæller om ideen med kagetid, og hendes kammerat, som I nok kan regne ud hvem er. Det er selvfølgelig Jesper. Vores Jesper. 

Han kigger forsigtigt på mig og siger, jamen det kan jeg da lave! Jeg var ved at falde bagover. 

Det viser sig nemlig at Jesper er programmør, og var klar på at tage opgaven. Jeg ringede total overgearet til Simone og der gik ikke længe før vi var i gang. 

Første udgave var ved at blive lavet, og denne proces vidste sig at være den længste proces. Ingen af os havde regnet med, at den ville tage så lang tid at udvikle. 

IVÆRKSÆTTERPRIS


Imellem tiden havde Simone og jeg ansøgt om at deltage i en konkurrence. En iværksætter konkurrence, hvor hovedpræmien var rådgivning og 40.000,- som vi bestemt godt kunne bruge på vores side. 

Vi kom igennem nåleøjet og fik lov til at præsentere vores ide for en jury, som skulle vælge de tre finalister. Vi var så heldige at komme i top tre, og gå videre til finalen. Vi var ret nervøse, da vi sidder i den store forsamling og de skal kåre vinderne. 

Jeg husker hvordan vi står oppe på den her scene, og så siger de: "1. pladsen går til...... KAGETID" 

Det var vildt overvældende og endnu en gang en indikation på, at vi havde gang i noget rigtigt spændende. Vi havde på daværende tidspunkt ikke engang en hjemmeside, vi havde 10 stykker pap med Simones illustrationer og en ide. Dette skulderklap gav os endnu mere blod på tanden, og vi fik derfor Jesper til at møde oftere og knokle endnu hårdere. 


TREDJE GANG ER LYKKENS GANG


Hurtigt inde i processen kan vi godt se, at det først tænkte design ikke vil fungere. Der er virkelig mange ender der skal gå op, når en platform skal kunne det som vi ønskede. 

Jeg modtog pludselig en mail, en mail med en uopfordret ansøgning fra en pige ved navn Maria. Maria ville gerne i praktik, hun var grafisk designer og synes at det vi havde gang i var ret interessant. Maria starter i praktik og hendes først opgave er et nyt design til www.kagetid.dk

Det første design får vi lavet og igen kan vi se. Det duer ikke. Maria må i gang endnu en gang og denne gang rammer vi noget der fungerer. Tredje gang er lykkens gang!

Jesper går i gang med at programmere det, og forestil jer en backend vi har. Altså er bagom alt det I kan se. Stedet hvor alle opskrifter ligger klar til at I kan sammensætte lige den kage i ønsker. 

Udover en dej proces rent programmeringsmæssigt for den kære jesper, så er der ting som betalingsservice, et domænenavn der var taget, ideer der ikke var mulige, osv osv. 

www.kagetid.dk er slet ikke færdig endnu. Men vi tog en beslutning. En beslutning om, at I skulle med på rejse. Vi ville ikke vente længere. 

I skal hjælpe os med at gøre siden endnu vildere, og endnu bedre. Den skal teste igennem igen og igen! I skal komme med alle jeres ideer, og forbedringer, så vi sammen kan skabe et kageunivers der aldrig er set før! 

Tak for jer, tak for jeres allerede mange tilbagemeldinger. Vi glæder os til kagetids fremtid sammen med jer!