Bananlagkage 

Lagkagebunde

3 æg
225 g sukker
1/2 vaniljestang 
1 dl sødmælk
45 g smør
190 g mel
tsk bagepulver
½ tsk salt

Konditorcreme
3 spsk majsstivelse
3 dl sødmælk
3 stk æggeblommer
1/2 vaniljestang
3 spsk rørsukker
3 dl fløde

Fyld
4 stk bananer

(KAN UDSKIFTES MED DIT YNDLIGSFYLD, f.eks. jordbær, hindbær eller lign.)

Bananglasur
150 g flormelis
40-50 g bananlikør (kan erstattes med f.eks. æggehvide eller vand)
Gul farve

Chokoladebånd
200 g mørk chokolade
Evt 1 spsk mycryo, hvis du er bange for om tempereringen vil lykkedes.

Pynt
1,5 dl fløde
Gul farve
Kagetid guldstøv
Kagetid guldkugler

Lagkagebunde
Tænd ovnen på 170 grader. Pisk æg, sukker og vaniljen sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, pisk i ca. 5-10 minutter. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.
Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen og hæld det i din springform. Kom ikke bage-spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen. Bag den i 30-40 minutter i midten af ovnen.

Konditorcreme
Rør majsstivelse ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, imens du konstant pisker. Tag gryden af varmen og sæt cremen i køleskab til den er helt kold. Pisk den herefter op, sin vaniljecreme er helt glat. Pisk din fløde til en fast flødeskum, og vend den sammen med cremen. Din konditorcreme er klar til brug.

Samling
Skær dine bananer i skiver. Del dine bunde i tre lige store dele. Kom herefter den første bund i bunden af springformen, og kom kageplast langs kanten. Kom halvdelen af konditorcreme på bunden og fordel det med din vinklet spartel. Kom halvdelen af bananerne på, og gentag processen en gang til og afslut med den sidste og tredje bund.

Rør din glasur sammen og fordel den flot og jævnt på toppen af din kage. '

Kom din kage på køl i 30 minutter eller på frys i 15-20 minutter, så cremen får lov til at sætte sig let. 

Chokoladebånd
Kom chokoladen i en skål, og varm den op i mikroovnen i 10 sekunder adgangen. Tag den ud, og rør rundt undervejs. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder ad gangen. Den er færdig, når du rammer en temperatur på 31-32 grader. Mål et stykke kageplast, så det passer rundt om kagen. Smør et tyndt lag chokolade ud på kageplasten med en vinklet spartel. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik, og fold kageplasten rundt om kagen. Når chokoladen har sat sig, fjerner du kageplasten, og du har det fineste chokoladebånd.

Pynt 
Pisk din fløde til en fast flødeskum med lidt gul farve. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Fjern kageplasten fra kagen forsigtigt, så chokoladen ikke knækker. Sprøjt flotte knobber langs kanten, pynt med spiselige blomster. Jeg har valgt stedmoderblomster, og skovsyrerblomster i gul. 

Kom guldperlerne på og drys til sidst med gul, og din kage er klar til servering.