Mørdej

60 g flormelis
1/2 vaniljestang
150 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
2 æggeblommer

Mandel-pistacie frangipane

80 g stuetemperet smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandlelmel
50 g usaltede pistacienødder
1 æg

Hvid chokoladecreme med hindbær 

2 blade husblas
150 g frosne hindbær
1 citron
1/2 vaniljestang
45 g sukker
1,5 dl fløde
75 g hvid chokolade

Pynt 

Friske hindbær
Kagetid guldstøv K17
Skovsyrer
Usaltede pistacienødder
Frysetørret hindbær
 

Mørdej med frangipane

Ælt alle ingredienser sammen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 min. Gør eventuel posen ad, så går nedkølningsprocessen hurtigere.

Frangipane

Ælt alle ingredienser sammen. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (20 cm i diameter). Rul herefter den overskydende dej ud og udstik det flotte låg. 

Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min. Lad tærten køle af.

Hvid chokoladecreme med hindbær 

Læg husblas i koldt vand. Riv citronskallen og gem den til senere. Kog hindbær op med citronsaft, sukker, og vanilje. Sigt massen, du skal have 1 dl. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med den tomme vaniljestang (tag endelig også den anden tomme stang, da du lavede mørdej) og hak den hvide chokolade. Smelt chokoladen ved at hælde fløden over af to omgange. Smelt herefter husblassen deri, og tilsæt citronskal hvis du vil have den syrlige udgave.

Kom den herefter i en frysepose og kom den på frys. Den skal være helt kold (0 grader) inden du pisker den, da den ellers vil skille.

Pisk cremen op til som en fast flødeskum og kom den i en sprøtepose med en rund tyl. Kom herefter små knobber på toppen af din kage. Kom lået på og pynt af med hindbær, pistacienødder, guldstøv, hindbærstøv og skovsyrer. 

God fornøjelse <3