Studenterhuer 

Ingredienser

Citronbund

1 stk usprøjtede citroner
100 g lyst rørsukker
1/2 fransk polynesisk vaniljestang
100 g blødt smør
100 g marcipan
3 æg
65g hvedemel
25 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Lemoncurd

1 blad husblas
2 usprøjtet citroner
65 g sukker
1/2 fransk polynesisk vaniljestang
2 æg
50 g smør
50 g hvid chokolade

Marcipanpynt 

200 g marcipan
100g flormelis
30g glukosesirup
Hvid pastafarve
Blå pastafarve (Eller rød pastafarve, hvis det er til en rød hue)
Sort pastafarve

Bær 

100 g blåbær
100 g brombær

Eventuelt spiselige blålige blomster, f.eks. stedmoderblomster

(Eller jordbær, hindbær, ribs, granatæblre eller ligende, hvis det er til en rød hue)

Fremgangsmåde

Citronbund

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Riv skallen fra dine citroner, og pres saften. Tag din halve vaniljestang, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt af din rørsukker. Pisk resten af rørsukkeret, vaniljen, smør, marcipan og citronskal sammen til en lys og luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mellem hvert æg. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det ned i smørblandingen. Tilsæt citronsaften og vend dejen sammen. Tag bagepapir i bunden af din springform (20-22 cm) og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad herefter kagen køle af.

Lemoncurd

Læg husblas i blød i koldt vand. Riv citronerne for skal. Varm citronsaften op sammen med citronskallen. Pisk dine æg sammen med dit sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk din æggesnaps i den varme citronsaft, imens du pisker konstant. Varm massen op til 83 grader. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med den varme masse. Vend herefter din chokolade og smør i og lad det smelte sammen. Kom massen på køl til du skal bruge den.

Marcipanpynt 

Ælt marcipan, flormelis og glukose sirup sammen. Tag 2/3 og farv hvid. Den anden 1/3 deler du i to lige store deje og farver blå (eller rød) og sort. Kom herefter de tre indfarvede marcipan stykker i en pose og kom dem på køl i 30 minutter. 

Samling 
Udstik fire bunde (gem resten af dejen til romkugler), og lav et hvid marcipanbånd til hver af dine kager. Fordel herefter lemoncurd på toppen af din bund og fordel dine bær på toppen. Lav herefter de resterende elementer, som gør din kage til en flot spiselig studenterhue. Du kan se inspiration på billedet, eller du kan vente til på onsdag, hvor vi som sagt går live og guider dig igennem hele processen! :-) 
God fornøjelse.