Hasselnøddebund

175 g sukker

2 tsk vaniljepasta

200 g stuetempereret smør

1 stk æg

80 g hasselnøddemel

250 g hvedemel


Gulerodskum

240 g sukker

75 g gulerodssaft (Tilføj eventuelt lidt citronsaft)

115 g glukosesirup

1 tsk orange pastafarve

140 g pasteuriserede æggehvider

20 g sukker


Hvid chokoladeovertræk

250 g hakket hvid chokolade

65 g kakaosmør

150 g kokosmel


Pynt 

200 g hvid chokolade 

Blå-, orange- og sort pulverfarve 


Hasselnøddebund

Rør vaniljepasta, sukker og smør sammen. Kom herefter æg, hasselnøddemel og hvedemel i smørmassen. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt bunde ud på 4 cm i diameter på bagepapir.
Bag dine hasselnøddebundene ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad dem herefter køle af.

Gulerodsskum

Kog 240 g sukker, gulderodssaft, glukosesirup, samt farve op til 118 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummende og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Når din sukkermasse rammer 118 grader hælder du din sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5-10 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Kom din skum i din sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm. Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde.

Hvid chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og rører igen i massen. Du skal ramme en temperatur mellem 29-30 grader. Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, kan du stavblende din chokolademasse, men vær forsigtig, så du ikke får for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjekke at flødebollen kan være i glasset, inden du hælder chokoladen deri. 

Tag din flødebolle og dyb den i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om, sætter den ned i kokosmelet og pynt den som en snemand. 

Pynt

Temperer din hvide chokolade og farv det i blå, orange og sort og kom det i hver sin sprøjtepose og lav halstørklæde, næse, knapper og øjne, og de er klar til servering.