Talkage med vaniljebund og nougatcreme

Talkage med vaniljebund og nougatcreme

Hej folkens, 

En fin talkage er altid et stort hit til fødselsdage, og vi har indfanget en efterspørgelse fra jer til netop denne kage. 

Når man skal lave en talkage er det næsten kun ens egne fantasier der sætter grænserne. Når du lave kagen er der ikke mange regler for hvilken pynt, bund eller topping du anvender. En regel for bunden er at du blot skal huske på, at den ikke må blive for bløde, da den ellers nemt knækker når du skal flytte på kagen. 

Et lille tip: Resten af bunden, som du skære fra kan du anvende til krumseboller.

Liv og Julia har sat en opskrift sammen kun til jer! Denne kan I bruge når I skal lave den fineste talkage til jeres fødselsdage.

Obs: Opskriften er lavet til et enkelt tal


Vaniljebund med nougatcreme

Ingredienser

Vaniljebund

2 vaniljestænger

280 g sukker 

4 stk æg

240 g hvedemel

2 tsk bagepulver

60 g smør 

1 dl sødmælk


Top

2 blade husblas

6 dl fløde

175 g nougat


Fremgangsmåde

Bund: 

Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn. Skrab vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, æg og det resterende sukker til en luftig masse. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend det sammen. Varm smør og mælk op til lillefingertemperatur, og rør det i dejen. Beklæd en bradepande med bagepapir, og hæld dejen i. Bag den i 20-35 minutter. Lad bunden køle af og skær tallene ud* ved hjælp af skabelonerne. Din bunde er nu klar til at blive pyntet med creme. 

(*Nederst i artiklen finder du en skabelon til din kage, som du kan printe i den størrelse du ønsker( vi anbefaler at printe på A3, for at få en stor kage og tallene bliver nemmere at skære ud og mere skarpe)) 


Topping: 

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og tag den af varmen. Skær nougat i tern og rør det sammen med den varme fløde. Vrid husblassen for vand og lad det smelte sammen med. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom cremen i en frysepose og kom den på frost i 30 min. - eller i køleskabet i længere tid - husk at gøre posen med cremen helt flad, så den vil køle hurtigere. Når nougatcremen er under 5 °C piskes den op til en fast flødeskum og din creme er klar til brug.


Toppen kan altid pyntes med fødselarens yndlings slik, chokolade, marengs, bær, frugter og krymmel, for at gøre den mere personlig. Her er det kun fantasien der sætter grænser.


Hvis du vil lave din helt egen opskrift til din talkage, kan du anvende vores opskrifter på inde på Kagetid.dk. Under cupcakes finder du opskrifter på frosting, og under lagkage kategorien på cremer og cremeux til toppen af din talkagen.

God fornøjelse og ha den bedste fødselsdag!


Skabelon til kagen:Talkage.pdf