Konkurrenter

Ditte har altid været min største konkurrent, og få lov til at stå sidde om sidde MED hende, og vise hvad vi sammen kan! WOW.
Det er slet ikke til at forstå. 

Jeg er så stolt over, at vi sammen har nået et mål. Jeg tror på, at dette kan være begyndelsen på noget stort. Og hvis ikke, så har Ditte og jeg fået en ganske særlig relation, som aldrig nogensinde kan tages fra os. 

Men vi kan sammen noget, og vi kan virkelig noget med smage! At få ros for udseende er fedt, men det aller fedeste har været den kæmpe ros vi har fået for vores smagssammensætninger og konsistenserne! Det gør mig ekstra stolt. 

NYTÅRSPROGRAMMET

Nu til programmet!

Vi fik at vide på forhånd, at der var hele to hemmelige udfordringer. 

Og ja det er som om der hviler en forbandelse over mig og de hemmelige udfordringer, men den skulle vise sig at blive ophævet på det helt rette tidspunkt.

Siden sidste program blev jeg ved med rent mentalt at sige til mig selv, "DU KAN GODT"! Du skal vinde en hemmelig udfordring, og det skal du bevise ! OG jeg tror helt seriøst det var det der vendte skuden, og ikke mindst at jeg havde Ditte ved min side. 

FAVORITBAGNING 

Favoritbagningen var denne gang også en hemmelig udfordring og vi fik et helt bord rullet ind med de lækreste råvarer. Men samtidig var der 1 KILO marcipan på vores bord. Jeg tænkte i første omgang at det var super nemt, lige indtil der bliver fortalt at vi SKAL bruge alt marcipanen. 

Vi får fortalt at vi selv må bestemme om vi vil have fokus på velsmag eller på en konstruktion, og vi er begge enige om, at det er velsmag vi skal satse på. 

Vores første plan er små petiti fours indtli vi finder ud af, at vi kun har 2 timer. Jeg siger til Ditte; lad os gøre det vi to kan aller bedst og det er at lave lagkager. 

Vi besluttede derfor hurtigt en kransekagebund med en passionsfrugtsmousse, en passionsfrugtsgele og en marmoreret marcipanbånd, pyntet med kransekagetoppe og chokoladesnirkler. 


Den her opgave er en af de fedeste jeg nogensinde har prøvet, at freestyle med Ditte er noget af det fedeste jeg har prøvet. Vi havde på hotellet talt om, at vi virkelig gerne ville vise hvad vi kunne, hvis vi fik et helt bord med lækre råvarer. Det fik vi heldigvis lov til at prøve!

Til bedømmelsen begyndte vi at blive nervøse, fordi de andre hold havde fokuseret mere på kransekage og konstruktion fremfor forskellige smage. Vi havde grebet opgaven an op tre helt forskellige måder. 

Heldigvis kunne dommerne lide hvad de så og smagte og vi gik fra bedømmelsen med en god mavefornemmelse. 

DEN HEMMELIGE UDFORDRING 

Efter den første hemmelige kom den næste. Denne gang skulle vi lave en cigaræske, og på trods af den lange opskrift havde vi besluttet at bevarer roen og løbe fra start til slut. 

Ditte fik opgaven at lave selve æsken, mens jeg skulle starte med at lave de 4 cigarer. 

Det startede godt ud, lige indti!!!!! Jeg hører Dittes meget bekymrede stemme. Vores glasskål med vores færdige bund er knækket og på trods af en del brok fra vores side, så er der ikke noget at gøre. Tiden kan ikke stoppes og vi må bare arbejde endnu hurtigere! 

Derefter gik det ret godt. Vi fik sat kagen på køl. Jeg fik lavet alle elementerne til cigarerne, men så... Chokoladerne skulle af formen, og det krævede gode arm muller! Heldigvis har jeg en meget stærk makker der formåede at få dem af formen, så jeg kunne begynde at fylde dem. 

Cigarerne bliver lavet. Ditte har alle siderne klar til kagen og den skal til at samles. 

På trods af at vi er de første der får samlet vores kage og sat den på frost, så har den IKKE sat sig, på nogen måde.

Herfra er der KAOS! Der er mousse overalt, og der er panik i alle køkkener! Jeg ser Andrea gribe ned i vores kakaopulver og bare kaste det over kagen. 

På mirakuløst vis lykkedes det Ditte og jeg at stå med en hel kage, som på mystisk vis rent faktisk lignede en cigaræske. 

Tiden er gået og vi alle kigger på hinanden og det er simpelthen ikke til andet end grine af. Teltet ligner en krigszone!! 

Jeg forstår meget godt Dittes meget fjogede grin her på billedet :-P Sådan en følelser sad vi alle med. Det havde været en vanvittig udfordring.!

Til bedømmelsen skete der det, som jeg aldrig troede ville ske. Vi fik en FØRSTE PLADS! What?! Første gang nogensinde, at jeg har vundet en hemmelig udfordring. Dette gjort at vi endnu en gang fik endnu mere blod på tanden og var så klar til mesterværksudfordringen dagen efter! 


MESTERVÆRKET!

Den sidste dag hvor det endelig slag skulle slåes! Vi havde fået opgaven der hed; Chokolade og GULD!

Vi var top klar, men var samtidig klar over, at hvis det skulle lykkedes, så skulle alt spille. 

Det er de hårdeste konkurrenter nogensinde, så vores tidsplan skulle holde. 

Vi havde valgt at lave en spiselig opsats ud af chokolade, og kagen skulle stå på toppen. Det blev det mest vanvittige vi længe har lavet. 

Vi nåede at øve kagen en 3-4 gange, før den sad lige i skabet. Vi valgte at undgå den dominerende mørke farve, men bestilte i stedet en 10 kilo pose RUBY chokolade hjem. Den lyserøde chokolade. Da vi lavede bagedysten  var det endnu ikke muligt at købe i DK, så vi fik det bestilt hjem fra Holland. 

Jeg elsker hvordan kagen er kommet til at se ud, total tøsekage med guld og lyserød!! 

I sidste øjeblik ændrede vi farven på glazen i teltet, hvilket vi ikke var helt tilfredse med, da kagen stod færdig. Desuden var vores chokoladesnirkler i hvid ikke helt vild med varmen i teltet, så I får lige et billede fra en af de gange vi øvede:


Det var en mørkere glaze, men da vi stod i teltet ændrede vi den til en ruby farve. Dette resulterede i en glaze, vi ikke synes var ligeså smuk som vores øvekager. Men vi kom i mål, og bagefter var det som om verden gik i stå :-P !! Vi var bange for det ikke var nok. Alle havde lavet nogle sindsyge kager! 

Vores bedømmelse gik heldigvis rigtig godt, og vi fik endnu en gang ros for vores smage og ikke mindst udseende på den meget feminine kage. 


Så kom øjeblikket, øjeblikket hvor vi skulle have at vide hvem der kunne løfte trofæet! Da Timm siger vores navne, får jeg total flashback til 2015! Den følelse af at en sten falder fra ens hjerte og alting bare er som man ikke havde turde drømme om! 

TAK TIL DIG

Til sidst vil jeg sige tak til dig Ditte. Tak fordi du takkede ja til at være på hold med mig. Tak fordi vi har kunne ligge vores indbyrdes konkurrence bag os og være blevet et team i stedet. Tak fordi du hverdag gør mig til en dygtigere bager, og gør at jeg vil mere og mere. 

Tak fordi jeg har lært dig at kende. Tak for dig! Tak for oplevelsen, den vil jeg aldrig nogensinde glemme! 

Og sidst men ikke mindst tak til de andre deltagere, tak for kampen. Tak fordi vi måtte lære jer at kende. Det er bekendtskaber der vil varer for evigt! <3